Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaketårta med chockladtäcke och mini marshmallows

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Istället för en vanlig kladdkaka så brukar jag göra denna egenkomponerade kladdkaketårta. I grund och botten är grundidén precis som en kladdkaka, men denna blir tjockare och härligt fluffig, samtidigt som den är kladdig i mitten! Blir extra mumsigt med chokladen och minimarshmallowsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form.
  3. Smält smöret, låt sedan svalna av under tiden smeten rörs ihop.
  4. Blanda ihop äggen och sockret och vispa fluffigt. Tillsätt kakaon, vaniljsockret och mjölet. Rör ner smöret och rör ihop väl.
  5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35-45 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha det).
  6. Ta ut kakan och låt svalna av helt under en bakduk.
  7. När kakan har svalnat, smält mjölkchokladen över ett vattenbad.
  8. Blanda grädden tillsammans med honungen och vispa upp fluffigt.
  9. Rör därefter försiktigt ner den smälta mjölkchokladen.
  10. Lägg den vita chokladen i ett vattenbad.
  11. Smörj på ett lager av chokladgrädden på tårtan och strö över minimarshmallows.
  12. Ringla den vit chokladen över tårtan.
  13. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gertluddpowwel 7 maj 2013

    Sambons betyg var "bästa efterrätten på länge" så då kan jag väl inte ge den annat än en 5:a? "Kladdkakan" tyckte jag inte var speciellt märkvärdig men toppingen väger upp för det, dock är den godast samma dag, chokladgrädden är inte lika fräsch dagen efter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.