Glass, maränger, jordgubbar. Och kladdkaka! Den mest populära desserten i alla kategorier.
Förvara överblivna maränger i en lufttät burk i rumstemperatur.
Instruktioner
- Kladdkaka:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
- Rör ihop ägg och socker. Rör i det smälta smöret och tillsätt de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Kakan ska vara kladdig och nästan inte klar i mitten. Låt kallna.
- Maränger:
Sänk ugnsvärmen till 100 grader.
- Vispa ihop äggvitor, socker och ättikssprit i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är 55-60 grader. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa marängen tills den är kall. Fyll genast marängen i en spritspåse med fin stjärntyll och spritsa 40 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. När marängerna släpper från bakplåtspapperet och är torra i botten så är de färdiga. Låt marängerna svalna.
- Vispa grädden fluffig. Skär upp kladdkakan i tärningstora bitar. Fyll serveringsskålar med glass, jordgubbar, grädde, maränger och kladdkaka.
- Servera och njuut!
Publicerat den
26 juni 2015
Skriv kommentar