Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkakstårta med glass och choklad

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kladdkaka är en av mina absoluta favoriter. Ju kladdigare desto bättre. Om man toppar den med lite glass och choklad blir den ännu smarrigare. Det här receptet har följt med mig sedan barndomen, tror att ursprunget fanns publicerat i KP typ 1989...Fler bilder finns i bloggen. Om ni undrar över varför halva kakan ser ljusare ut, så är det där ströbrödet från formen fastnat. Vet inte varför den inte fastnar på hela, men det händer mig ganska ofta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker tills det blir en fluffig smet. Blanda sedan ner alla torra ingredienser och smöret i äggblandningen. Vispa tills smeten är jämn. Häll smeten i en brödad springform ( jag använder storlek 26 cm ). Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  2. Låt kakan svalna, först i rumstemperatur, sedan i kylskåp.
  3. När kakan är kall brer du på ett lager vaniljglass över hela kakan. Se till att glassen är lite halvtinad så går det lätt att fördela den jämt över hela kladdkakan. Bre sedan på ett lager med chokladglass. Toppa med hyvlad choklad. Ställ in i frysen i en halvtimme innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Erika777 6 juli 2012

    På bilden ser det ut som om det är två olika kaksmeter i botten, men det står inget om det i receptet...?

  • glassriket 9 juli 2012

    Nej, det är en och samma kaksmet, men av någon anledning fastnade ströbrödet bara på den övre delen av kladdkakan.

  • nataloe 1 mars 2013

    Riktig god tårta! Jag gjorde denna till min födelsedag och alla älskade den. Jag använde dock endast vaniljglass och hade även lite nötter ovanpå. Tack för ett awesome recept! :D

  • [email protected] 30 maj 2013

    Den var god men jag tycker det är goda med glassen för sig & kakan för sig. Lätt att göra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.