Kladdkakstårta med glass och choklad

Kladdkaka är en av mina absoluta favoriter. Ju kladdigare desto bättre. Om man toppar den med lite glass och choklad blir den ännu smarrigare. Det här receptet har följt med mig sedan barndomen, tror att ursprunget fanns publicerat i KP typ 1989...Fler bilder finns i bloggen. Om ni undrar över varför halva kakan ser ljusare ut, så är det där ströbrödet från formen fastnat. Vet inte varför den inte fastnar på hela, men det händer mig ganska ofta.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, glass, kak, tårt
Betyg (5 röster)
Antal personer
10-12
Kladdkakstårta med glass och choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker tills det blir en fluffig smet. Blanda sedan ner alla torra ingredienser och smöret i äggblandningen. Vispa tills smeten är jämn.
Häll smeten i en brödad springform ( jag använder storlek 26 cm ). Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Låt kakan svalna, först i rumstemperatur, sedan i kylskåp.

När kakan är kall brer du på ett lager vaniljglass över hela kakan. Se till att glassen är lite halvtinad så går det lätt att fördela den jämt över hela kladdkakan. Bre sedan på ett lager med chokladglass. Toppa med hyvlad choklad. Ställ in i frysen i en halvtimme innan servering.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Smör, Ägg, Strösocker, Kakao, Vaniljpulver, Mjöl, Salt, Ströbröd, Vaniljglass, Chokladglass, Choklad
Visningar:
45920
Sparat:
1145

LIKNANDE RECEPT

Kladdkakstårta recept
LCHF Egen hemma..
över 2 månader
Kladdkakstårta
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.