Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdmuffins med white chocolate frosting

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dem här är så sjukt goda och enkla att göra. Av alla muffins är detta nog dem godaste jag nånsin ätit! Om man spritsar frostingen fint och toppar med något fint strössel blir dem grymt söta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  3. Blanda samman alla torra ingredienserna för sig ordentligt. Rör snabbt ner i äggsmeten och häll sedan ner smöret. Rör inte för mycket, utan bara precis så det blir blandat, för annars försvinner det "fluffiga" ur smeten och då blir muffinsarna inte lika bra.
  4. Klicka ut smeten i formar och grädda längst ner i ugnen i ca 10 minuter. Muffinsarna ska vara kladdiga när de tas ut. Låt dom sedan stelna i kylskåp.
  5. Frostingen: Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Vispa smöret med en elvisp så att det blir krämigt. Vispa/rör sedan ner övriga ingredienser. Ställ in i kylen ett tag så att frostingen stelnar en aning innan den spritsar på kladdkakemuffinsarna.
  6. TIPS ! När muffinsarna har stelnat blir det ju ofta en liten grop i mitten. Det är jättegott att lägga i något bär eller någon frukt där. Jag la i ett hallon i varje och sen spritsade jag över frostingen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • dammtuzz 22 maj 2012

    Gjorde dom till mina söners födelsedagsfirande här i helgen! :) Och måste säga att frostingen var supergod! :) Det här kommer helt säkert göras flera gånger om det så var lite för sött i min smak egentligen! :)

  • peter87 24 februari 2013

    vart jättegoda.. jag tog bort hälften av smöret och bytte ut mot messmör :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.