Instruktioner
Smält smör och hacka chokladen. Lägg i chokladen i smöret och smällt på medelvärme.
Vispa äggen och sockret tills det är vitt och fluffigt. Vispa sedan i sirapen.
Blanda de torra ingredienserna och blanda dem sedan (sikta gärna ned dem för att slippa klumpar) med det smälta smöret/chokladen och socker- och äggblandningen.
Bred ut smeten i en form, gärna med löstagbar kant, glöm inte att bröa formen.
Grädda i ugnen på 200 grader i 16 minuter.
Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på kolasåsen.
Blanda farinsocker, sirap, grädde och vanilj i en kastrull och koka upp. Koka på låg-medelvärme i 10 minuter och låt sedan svalna av helt.
Tips:
Bred den kalla kolasåsen på den kakan. Det är viktigt att båda är kalla för annars flyter hela kakan iväg när man breder över grädden.
Vispa grädden ganska hårt och bred den sedan över kolasåsen. Skiva eller halvera jordgubbar över. Servera direkt.
Går lika bra att göra helt mjölkfri med rätt produkter!