Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klar kinesisk soppa med potatis och fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott med en värmande soppa i höstkylan, denna soppa lagas på tradiotionellt kinesiskt sätt med soja, risvinsvinäger, och lite sesamolja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll buljongen, potatisen och 1 matsked av risvinsvinägern i en soppkastrull och koka upp. Minska värmen och låt det småkoka.
  2. Rör ut maizenamjölet i vatten i en liten skål och rör sedan ner blandningen i soppkastrullen. Låt alltsammans koka upp under omrörning tills blandningen tjocknat. Minska värmen och låt småkoka.
  3. Lägg den strimlade fläskfilén i en grund skål och häll över resten av risvinägern, sojan och sesamoljan. Blanda ner fläskfilén och marinaden, morotsstrimlorna och den hackade ingefäran i kastrullen och koka ca 10 minuter. Rör ner paprikan, löken och bambuskotten. Smaka av om du vill ha lite hetare smak tillsätt 1 hackad röd chilifrukt och 1 tsk kajennpeppar. Låt koka i ytterligare 5 minuter och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.