Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassens goda äppelkaka

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

receptet kommer från Matmagasinet

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Rör ner yoghurt och citronskal. Häll smeten i en smord och bröad rund bakform ca 1 ½ liter. Kärna ur och klyfta äpplen stick ner dem i smeten strö över pinjenötterna. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Låt kakan kallna och strö över florsocker. .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.