Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk älgstek

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det behövs inte 40 olika kryddor för att tilllaga en god älgstek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runtom. Krydda med salt och peppar. Ta upp steken och vira in den i smörpapper och stickin en ungstermometer i den tjockaste delen. Lägg steken på en plåt och undstek den till temperaturen håller 70-75 grader i 100 graders värme i ca 2-3 timmar. Låt steken svalna lite och skär upp i centimeterstjocka skivor.
  2. Sås Häll grädden i en kastrull. vispa ihop mjölet och vattnet och tillsätt salladsdressingspulvret under omrörning. Tillsätt soja. Låt såsen koka 3-5 min och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cher0 22 juli 2014

    Jättegod stek =)Görs nog fler ggr..om man kommer över mer älgkött förstås. Frysdisken på ica kan ha kvar ibl. Håller fullständigt med dej. Det ska inte behövas en 17 olika ingredienser för att få till en god maträtt. Ratar själv såna recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.