Det behövs inte 40 olika kryddor för att tilllaga en god älgstek.
Instruktioner
- Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runtom. Krydda med salt och peppar.
Ta upp steken och vira in den i smörpapper och stickin en ungstermometer i den tjockaste delen. Lägg steken på en plåt och undstek den till temperaturen håller 70-75 grader i 100 graders värme i ca 2-3 timmar.
Låt steken svalna lite och skär upp i centimeterstjocka skivor.
- Sås
Häll grädden i en kastrull. vispa ihop mjölet och vattnet och tillsätt salladsdressingspulvret under omrörning. Tillsätt soja. Låt såsen koka 3-5 min och smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
15 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod stek =)Görs nog fler ggr..om man kommer över mer älgkött förstås. Frysdisken på ica kan ha kvar ibl. Håller fullständigt med dej. Det ska inte behövas en 17 olika ingredienser för att få till en god maträtt. Ratar själv såna recept.