Visst är hemmagjort alltid godast och roligast att bjuda på. Denna glassmacka är en hemgjord version av GB-sandwichen.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker fluffigt till glassen. Rör i grädde, mjölk och vaniljpulver. Följ instruktionerna till din glassmaskin och kör smeten tills den börjar likna mjukglass. Lägg ett smör- eller bakplåtspapper i en limpform som rymmer 2 liter. Häll i glassmeten och frys glassen i minst 1 timme.
- Vispa smör och socker pösigt till kexen. Tillsätt äggula och vaniljpulver. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det bildas en deg. Plasta in degen och lägg i kylen att vila 1 timme.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut lagom stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och gör små dekorativa hål med en gaffelspets eller liknande.
- Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka. Låt kallna.
- Stjälp upp glassen ur formen och skär bitar som passar kakorna. Lägg en bit glass mellan kexen och ät direkt!
Publicerat den
23 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar