Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk glassandwich

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Visst är hemmagjort alltid godast och roligast att bjuda på. Denna glassmacka är en hemgjord version av GB-sandwichen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker fluffigt till glassen. Rör i grädde, mjölk och vaniljpulver. Följ instruktionerna till din glassmaskin och kör smeten tills den börjar likna mjukglass. Lägg ett smör- eller bakplåtspapper i en limpform som rymmer 2 liter. Häll i glassmeten och frys glassen i minst 1 timme.
  2. Vispa smör och socker pösigt till kexen. Tillsätt äggula och vaniljpulver. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det bildas en deg. Plasta in degen och lägg i kylen att vila 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Skär ut lagom stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och gör små dekorativa hål med en gaffelspets eller liknande.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka. Låt kallna.
  6. Stjälp upp glassen ur formen och skär bitar som passar kakorna. Lägg en bit glass mellan kexen och ät direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.