- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En hederlig kålpudding med risgrynsgröt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Koka riset i vattnet i en kastrull med lock på svag värme i 10 minuter.
Späd med mjölken och koka i ytterligare 15 minuter, till en lös gröt.
Ta bort kålens yttersta blad. Skär bort rotstocken Skär kålen i korta strimlor eller skiva mindre bitar i en matberedare. Bryn kålen på medelstark värme i lite smör under ca 5 minuter, rör då och då. Ringla över 2 msk sirap och rör om. Ta av kålen från värmen. Hacka löken och bryn den i ca 1 msk smör i några minuter utan att den tar färg.
Blanda den råa färsen med gröten, äggen, salt och peppar.
Lägg hälften av kålen i en smord ugnsfast form. Täck med färsen och strö över resten av kålen på detta.
Värm 2 msk smör och 2 msk sirap i en kastrull och ringla blandningen över kålpuddingen. Ställ in i ugnens mitt och grädda i ca 45 minuter.
- Servera med kokt potatis och lingonsylt.
Publicerat den
1 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar