- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En god och smarrig dessert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Skär smöret i tärningar.
Blanda snabbt ihop smör, vetemjöl, 1 äggula (spara vitan) och 2 msk socker till en deg.
- Kavla ut degen och klä en pajform med avtagbar botten.
- Skär plommonen i halvor och ta bort kärnorna. Skär plommonen i lite mindre klyftor.
- Lägg plommonen i pajskalet. Strö flagad mandel och 1 dl socker över.
- Vispa samman 1 ägg och den överblivna äggvitan med matlagningsgrädden.
- Häll detta över plommonen och grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och lossa kakan från formens kant.
- Smält gelén i en kastrull och pensla över pajen. Pudra florsocker över.
- Servera med vaniljsås eller vispad grädde.
Publicerat den
9 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar