Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk plommonkaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god och smarrig dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Skär smöret i tärningar. Blanda snabbt ihop smör, vetemjöl, 1 äggula (spara vitan) och 2 msk socker till en deg.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform med avtagbar botten.
  4. Skär plommonen i halvor och ta bort kärnorna. Skär plommonen i lite mindre klyftor.
  5. Lägg plommonen i pajskalet. Strö flagad mandel och 1 dl socker över.
  6. Vispa samman 1 ägg och den överblivna äggvitan med matlagningsgrädden.
  7. Häll detta över plommonen och grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och lossa kakan från formens kant.
  8. Smält gelén i en kastrull och pensla över pajen. Pudra florsocker över.
  9. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.