Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassisk räkcocktail

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En enkel och uppskattad förrätt, som dessutom är snabblagad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera avokadon längs med frukten och ta ur kärnan. Skeda ur fruktköttet och skär det i bitar. Häll över citronsaften så att avokadon inte mörknar.
  2. Skölj tomaterna och hacka dem. Hacka det mesta av dillen, men spara några kvistar till garnering. Skölj salladsbladen och låt dem rinna av.
  3. Blanda samman creme fraiche, majonnäs, chilisås och kryddor i en skål. Smaka av.
  4. Lägg salladsbladen i botten och utmed kanten i fyra portionsglas. Varva sedan med avokado och tomathack. Dekorera med räkor överst. Häll på såsen, garnera med en dillkvist och servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Disen 11 oktober 2009

    Det här tyckte vi om. Själva "såsen" var jättegod. Fast det var enkelt och lättlagat så blev det riktigt "lyxigt". Nu kommer det bli räkcocktail lite oftare. Full pott. Tack för receptet. Kram Disen

  • Makejo 24 januari 2012

    Gjorde denna till en tjejträff förra veckan och alla blev lika exalterade över denna goda klassiker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.