Laga denna nordiska specialitet som är ett måste till julhelgen och andra högtider. Den smakar friskt och är enkel att förbereda.
Instruktioner
- Tvätta av rödbetorna och lägg dem i en kastrull. Täck över med vatten och koka i 40-50 minuter.
- Tvätta potatisen grundligt och lägg den i en kastrull med kokande vatten. Koka i 20 minuter tills potatisen är mjuk.
- Skala löken och hacka den fint. Koka upp den tillsammans med buljongen och ställ uppkoket åt sidan.
- Spola av rödbetor och potatis med kallt vatten och låt dem svalna lätt. Skala och tärna dem och lägg dem i en skål. Slå uppkoket med lök och buljong över blandningen.
- Skölj äpplena, ta bort kärnhuset och tärna dem fint. Skär även sill, kalvstek och gurka i tärningar. Tillsätt de tärnade ingredienserna till rödbets- och potatisblandningen.
- Blanda gräddfilen med senap, vinäger och peppar. Smaka av med en nypa socker. Blanda dressingen med övriga ingredienser och låt dra minst 3 timmar eller över natten.
Publicerat den
16 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar