Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassiska kåldolmar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik färs i späda kålblad - detta är en härlig rätt som alla gillar. Servera kokt potatis eller potatismos till kåldolmarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg brödet i vatten. Lossa de 8 yttersta bladen från kålhuvudet. Koka bladen 5 minuter i rikligt med saltat vatten. Spola av bladen i kallt vatten. Skala och hacka löken fint. Fräs den genomskinlig i 1 msk av matfettet. Skölj, torka och finhacka persiljan och låt den fräsa med en kort stund.
  2. Krama ur brödet och blanda det med lök, persilja, färs, ägg och ströbröd. Smaksätt med salt, peppar, muskot och paprikapulver. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Fördela färsen på bladen. Vik in långsidorna på bladen, rulla ihop dem och bind samman med köks- eller bomullsgarn.
  4. Smält resten av matfettet i en ugnsfast stekgryta och bryn kåldolmarna runt om. Häll på buljong och grädde. Lägg på lock. Låt kåldolmarna sjuda färdigt i ugnen, ca 30 minuter. Ta upp kåldolmarna. Låt såsen koka samman. Smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.