Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klassiska sushi med tonfisk

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Sushi handlar om mycket mer än rå fisk och ris. Det är en elegant form av japansk matlagning och mycket varierad och mångsidig. Sushi kan göras av tillagad fisk, kött, ägg ost och alla möjliga sorters grönsaker. Bara ingredienserna passar till riset kan du göra ljuvliga sushi av det mesta. Sushi är oemotståndligt för ögat, smaken är ren och det är fantastiskt nyttig mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vik en noriplatta på mitten, pressa samman kanten och riv plattan i 2 lika stora bitar. Lägg ena biten på en sushimatta, med plattans släta sida nedåt. Mattan ska vara vänd så att du har ena långsidan rakt framför dig.
  2. Dela riset i 4 lika stora delar. Fukta händerna och bred ut 1 del ris jämnt över norin. Lämna 1 cm kant längs den långsida du har längst ifrån dig.
  3. Lägg en smal linje wasabi längs den sida av riset du har närmast dig. Täck över med en fjärdedel av tonfiskbitarna, som du lägger i en obruten rad.
  4. Lyft sushimattans närmaste sida och rulla sakta mattan från dig så att norin omsluter fyllningen. Håll ett jämnt och försiktigt tryck och lyft undan mattan under tiden du rullar. Pressa samman rullen på den tomma norikanten så att norin förseglas.
  5. Lägg över rullen på en skärbräda med skarven nedåt. Dela den på mitten och skär varje halva i 3 lika stora bitar med en fuktad och mycket vass kniv. Torka av kniven efter varje snitt. Gör ytterligare 3 rullar på samma sätt. Servera med soja, inlagd ingefära och extra wasabi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.