Smörj och bröa formen, ca 23 cm i diameter. Vispa smör och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna en i taget. Hacka chokladen grovt och låt den smälta över vattenbad under omrörning. Tillsätt chokladen i äggsmeten.
Sikta ner mjölet i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda ner sockret lite i taget. Vänd ner dem i chokladsmeten med några tag med slickepotten. Häll smeten i bakformen och släta till den. Grädda kakan i ugnen, ca 45 minuter. Låt den kallna på ett bakgaller.
Koka en sockerlag av vatten och strösocker till glasyren. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner den i sockerlagen. Låt glasyren svalna något. Dela kakan i två bottnar. Bred marmelad mellan bottnarna och lägg ihop dem.
Bred chokladglasyren över kakan och ställ den svalt så att glasyren stelnar.
Tips!
Enklaste "vattenbadet" får du genom att lägga chokladen i bitar i en djup tallrik och ställa den över en kastrull med hett vatten. Låt inte vattenångan komma åt chokladen, då blir den grynig.
bilden visar ju en tårta med chokladfyllning, inte någon marmeladfyllning. Inte OK tycker jag.....