Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kletmuffins

(14 kommentarer)  
Skriv ut

I detta namn har jag sparat detta recept för jättelängesedan men muffisarna är nog mer sega än kletiga.....men så jättegoda!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och strösocker poröst.
  2. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner i smeten.
  3. Smält smöret och häll i.
  4. Fördela i muffinsformar och sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
  5. När man tar ut muffisarna sjunker de ihop och får utseendet som är på bilden.

Kommentarer (14)

  • zanette 18 juli 2010

    Dom ska jag baka nu med en gång har inget pläck i skrivaren så jag får springa fram å til baks :) mvh zanette

  • zanette 18 juli 2010

    Hej nu har jag bakat dessa, men mina blev inte kladdiga, får ta mindre tid i min ugn nästa gång,,, Lättbakade, mycket goa Ja la mina i en muffin/aluminiumform, Ja tog bara 2 dl socker och strödde på lite cocos på toppen, ska öka kakaon med 1/2 msk nästa gång tyckte dom var lite ljusa. Tack för bra recept mvh zanette

  • Lisa35 18 juli 2010

    Va kul att du tyckte om dom! De är perfekta att ha i frysen och bara ta fram snabbt för de tinar på direkten.

  • annica_johansson 19 juli 2010

    Låter jätte gott så dom ska jag baka idag om jag hinner :)

  • Inabina 19 juli 2010

    Supergoda muffinsar. De är som kladdkaka fast i muffinsform. Jag har gjort dem i många år, och de är alltid lika uppskattade. Men jag gör mina på samma sätt som jag gör kladdkakan, bara lägger alla ingredienser i bunken och blanda ihop, behövs inte vispas.

  • miramamman 19 juli 2010

    ser mumsigt ut, men hur många muffinsar får man ut per smet? tänkte baka 50 st till kalaset så det är bra att veta.

  • Lisa35 19 juli 2010

    ja, det kunde jag ju skrivit med =). Tror det blev runt 20 st. Jag gör så att de mer är till hälften fyllda än som i många andra muffinsrecept 3/4 för de "sväller upp" och blir höga när de är i ugnen och sedan pyser de ihop när man tar ut dom....och det är ju så tråkigt när det rinner över på plåten i ugnen.

  • k_myhrberg 19 juli 2010

    mycket goda.

  • nette 23 juli 2010

    Dehär muffinsen är verkligen supergoda. och jättepraktiskt att ha sem i frysen och ta fram vid behov. Jag brukar fylla gropen i mitten med elite chokladsås som jag gör såhär; 100 g margarin 5-6 msk socker 2 tsk idealmjöl 4 tsk kakao eller 70% mörk choklad motsvarande 1 dl grädde 1 dl mjölk Smält smöret o blanda i resten av ingr. Låt koka i försiktigt i ett par minuter, låt svalna av lite o häll i muffinsen. Till dessa goda muffins kan man ha lite olika tillbehör om man vill piffa upp. Ex: Vispad grädde med apelsin- riv Ricotta blandad med florsocker o hallon (mixas) Mums!

  • nette 23 juli 2010

    Oj! Det blev fel! Inte 5-6 msk socker!! Såhär ska det vara: Fyllning: 100 g margarin 4 msk socker 2 tsk idealmjöl 3-4 msk kakao eller 70 % mörk choklad motsvarande 1 dl grädde 1 dl mjölk Sorry!!

  • Mmaja 23 juli 2010

    Jag brukar göra liknande muffins och då lägga en liten bit blockchoklad eller en bit mörk choklad i mitten av formen.

  • falo65 24 juli 2010

    Precis så brukar alla mina brownies och chokladmuffins se ut när jag är klar, oavsett vilket recept jag har följt. Och jag är alltid lika besviken över hur dom ser ut när dom kommer ut ur ugnen, men det glömer jag fort när jag äter dom med vispad grädde. Alltid lika gött. :D falo65

  • Metbacksfru 5 december 2010

    Dessa muffins bakar jag rätt ofta - så enkla att "sno ihop" och verkligen smarriga!

  • hoyaskajsa 10 december 2011

    Väldigt goda muffins, och enkla som jag kommer att göra flera gånger....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.