I detta namn har jag sparat detta recept för jättelängesedan men muffisarna är nog mer sega än kletiga.....men så jättegoda!!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Dom ska jag baka nu med en gång har inget pläck i skrivaren så jag får springa fram å til baks :) mvh zanette
Hej nu har jag bakat dessa, men mina blev inte kladdiga, får ta mindre tid i min ugn nästa gång,,, Lättbakade, mycket goa Ja la mina i en muffin/aluminiumform, Ja tog bara 2 dl socker och strödde på lite cocos på toppen, ska öka kakaon med 1/2 msk nästa gång tyckte dom var lite ljusa. Tack för bra recept mvh zanette
Va kul att du tyckte om dom! De är perfekta att ha i frysen och bara ta fram snabbt för de tinar på direkten.
Låter jätte gott så dom ska jag baka idag om jag hinner :)
Supergoda muffinsar. De är som kladdkaka fast i muffinsform. Jag har gjort dem i många år, och de är alltid lika uppskattade. Men jag gör mina på samma sätt som jag gör kladdkakan, bara lägger alla ingredienser i bunken och blanda ihop, behövs inte vispas.
ser mumsigt ut, men hur många muffinsar får man ut per smet? tänkte baka 50 st till kalaset så det är bra att veta.
ja, det kunde jag ju skrivit med =). Tror det blev runt 20 st. Jag gör så att de mer är till hälften fyllda än som i många andra muffinsrecept 3/4 för de "sväller upp" och blir höga när de är i ugnen och sedan pyser de ihop när man tar ut dom....och det är ju så tråkigt när det rinner över på plåten i ugnen.
mycket goda.
Dehär muffinsen är verkligen supergoda. och jättepraktiskt att ha sem i frysen och ta fram vid behov. Jag brukar fylla gropen i mitten med elite chokladsås som jag gör såhär; 100 g margarin 5-6 msk socker 2 tsk idealmjöl 4 tsk kakao eller 70% mörk choklad motsvarande 1 dl grädde 1 dl mjölk Smält smöret o blanda i resten av ingr. Låt koka i försiktigt i ett par minuter, låt svalna av lite o häll i muffinsen. Till dessa goda muffins kan man ha lite olika tillbehör om man vill piffa upp. Ex: Vispad grädde med apelsin- riv Ricotta blandad med florsocker o hallon (mixas) Mums!
Oj! Det blev fel! Inte 5-6 msk socker!! Såhär ska det vara: Fyllning: 100 g margarin 4 msk socker 2 tsk idealmjöl 3-4 msk kakao eller 70 % mörk choklad motsvarande 1 dl grädde 1 dl mjölk Sorry!!
Jag brukar göra liknande muffins och då lägga en liten bit blockchoklad eller en bit mörk choklad i mitten av formen.
Precis så brukar alla mina brownies och chokladmuffins se ut när jag är klar, oavsett vilket recept jag har följt. Och jag är alltid lika besviken över hur dom ser ut när dom kommer ut ur ugnen, men det glömer jag fort när jag äter dom med vispad grädde. Alltid lika gött. :D falo65
Dessa muffins bakar jag rätt ofta - så enkla att "sno ihop" och verkligen smarriga!
Väldigt goda muffins, och enkla som jag kommer att göra flera gånger....