Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jókai bönsoppa - Jókai bableves

 
Jókai bönsoppa - Jókai bableves Jókai bönsoppa - Jókai bableves
Skriv ut

En av mina favoritsoppor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bönorna ordentligt och låt dem ligga och dra ett dygn innan tillagning.
  2. Skölj dem igen följande dag och låt sjuda i köttbuljong. Tillsätt den rökta fläskläggen, korven, löken och lagerblad. Ta ur korven när den kokt i ca 10 minuter.
  3. När bönorna börjar bli möra tillsätt den skivade grönsakerna. Sjud. Ta ur köttet när det är mört och tillsätt salt och vitlök.
  4. Gör en redning av olja, mjöl, paprikapulver och kallt vatten. Blanda ner i soppan. Rör ner grädden precis före servering. Smaksätt med vinäger, och persilja (dragon).
  5. Tips: rökt fläsk innehåller salt. Var försiktig! Du kan servera soppan med klimp...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.