Soppan är den perfekta starten på en god måltid i Ungern och Transsylvanien.
Instruktioner
- Tina och rensa fågeln. Lägg i kallt vatten och koka upp. När det börjar koka, skumma av och salta.
- Lägg ned pepparkorn, grönsakerna efter skumningen. Låt sjuda på låg eller mellanvärme, så att vätskeytan bara rör sig men inte kokar. Låt sjuda utan lock ca 1-2 timmar.
Hönans kött kräver långsam tillagning för att bli mört.
- Ta upp hönan och sila buljongen. Ta ur morot, persiljerot, rotselleri, potatis från skyn.
- Servera på följande sätt:
- Ta bort ben och skin och skär köttet i strimlor (lägg i soppan) eller dela och panera (vetemjöl, ägg, ströbröd) ...
- Du kan servera buljongen (soppan) BARA med små soppmakaroner eller klimp eller grönsaker, kött (från soppan). Använd din fantasi. Strö över hackad persilja.
- Du kan även göra rotmos.
Publicerat den
11 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar