Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungersk hönsoppa - Tyúkhúsleves

 
Ungersk hönsoppa -  Tyúkhúsleves Ungersk hönsoppa -  Tyúkhúsleves Ungersk hönsoppa -  Tyúkhúsleves
Skriv ut

Soppan är den perfekta starten på en god måltid i Ungern och Transsylvanien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina och rensa fågeln. Lägg i kallt vatten och koka upp. När det börjar koka, skumma av och salta.
  2. Lägg ned pepparkorn, grönsakerna efter skumningen. Låt sjuda på låg eller mellanvärme, så att vätskeytan bara rör sig men inte kokar. Låt sjuda utan lock ca 1-2 timmar. Hönans kött kräver långsam tillagning för att bli mört.
  3. Ta upp hönan och sila buljongen. Ta ur morot, persiljerot, rotselleri, potatis från skyn.
  4. Servera på följande sätt:
  5. Ta bort ben och skin och skär köttet i strimlor (lägg i soppan) eller dela och panera (vetemjöl, ägg, ströbröd) ...
  6. Du kan servera buljongen (soppan) BARA med små soppmakaroner eller klimp eller grönsaker, kött (från soppan). Använd din fantasi. Strö över hackad persilja.
  7. Du kan även göra rotmos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.