Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärfyllda crêpes gratinerade med vit choklad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Super, super gott! Crêpes med vaniljglass och bär är en klassisk fransk efterrätt som går hem hos många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig, tunn smet utan klimpar. Det går bra att använda elvisp när du gör pannkakssmet. Tillsätt resten av mjölken, smält smör samt salt och socker. Låt svälla 20 minuter.
  2. Grädda pannkakorna i het stekpanna. Du behöver bara smöra första laggen, sedan släpper pannkakorna av sig själva. När ytan blivit matt och smeten stelnat är det dags att vända pannkakan. Färgen ska vara vackert guldbrun. Använd sparsamt med smet till varje pannkaka så att de blir tunna och får en frasig spetskant. Låt pannkakorna kallna.
  3. Riv chokladen. Blanda bären och häll i lite riven choklad. Ha i lite socker om Ni gillar sött. Lägg i bären i pannkakorna och rulla ihop.
  4. Lägg pannkaksrullarna i en ugnsform och strö över resten av chokladen. Gratinera i ugnen tills chokladen har smält och fått lite färg. Servera med 1 kula vaniljglass. Mums vad gott!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • timisac 24 mars 2009

    Det var detta recept som var på programet Halv åtta hos mig i kväll den 24 mars ?? Ser himla gott ut =) // Sara

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.