Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Klippt citronlängd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Vetelängder med en fräsch citronfyllning. Klippta längder är vackra och praktiska att bjuda på om man är många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, nymald kardemumma, ägg, smör och mjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt några minuter så glutentrådarna blir starka och längderna luftiga. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Dela degen i två delar och kavla ut två rektanglar, ca 35x40 cm. Blanda smör, socker och rivet citronskal i en skål. Bred ut fyllning en på degplattorna. Rulla ihop rektanglarna från kortsidan och lägg rullarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Klipp rullarna i centimetertjocka skivor men spara ½-1 cm nedtill så att de sitter ihop. Dra bitarna åt sidan, varannan höger och varannan vänster. Dra ut bitarna åt sidan och luta dem bakåt. Låt längderna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda längderna längst ner i ugnen i 30-35 minuter. Låt dem svalna under bakduk på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.