Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken nuggets med kryddiga klyftpotatis och honungsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det är jättelätt att göra chicken nuggets själv, och det är ju dessutom väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med potatisen. Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisklyftorna i en stor ugnsfast form. Blanda kryddorna i en skål och strö dem på potatisen. Salta och ringla lite margarin ovanpå. Baka klyftpotatisen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  2. Skär kycklingfilén i bitar. Panera kycklingfilén i först uppvispat ägg och därefter ströbröd. Stek kycklingen i en stekpanna, stek hälften åt gången. Salta. Var noggrann med att kycklingköttet är genomstekt.
  3. Blanda turkisk yoghurt, honung, citronskal, salt och peppar till en sås. Servera Chicken nuggets med klyftpotatis, honungsås och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PillaL 9 juli 2010

    Hej ! Testade att göra Honungssåsen i skolköket . Den var mycket omtyckt av både stora och små !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.