- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Potatis blir supergod när man steker (rostar) den i ugnen. Jag blanda den gärna med klyftad rödlök eller gul lök, lite grovt skurna morötter, tärnad rotseller, purjolök i stora bitar och hel vitlök.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 º.
Tvätta potatis, morötter, lök, vitlök, squach, purjolök, rotselleri eller andra goda rotfrukter och lökar och skär dem i stora klyftor eller bitar.
Skölj potatisen i vatten ( för att få bort stärkelsen som gör att potatisen fastnar i långpannan).
Torka potatisen med lite papper och lägg dem i en långpanna eller stor stekpanna tillsammans med övriga rotfrukter och blanda det med olivolja, salt och vitpeppar.
Baka potatisen och rotfrukterna i ugnen tills de fått färg och är mjuka inuti cirka 40 minuter. Börjar potatisen bli för bränd mot slutet så sänk värmen till 150 º och täck med ugnsfolie så att potatisen blir mjuk utan att bli för bränd.
Skär i en bit potatis och rotfrukt innan du serverar för att se så att det är väl genomstekt.
- Serveras med fördel till grillat eller stekt kött.
Bjud en god grönsallad till.
- Dryck:
Vin, öl eller vatten.
- Smaklig spis!
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kanon