Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavsbiffar med klyftpotatis och tzatziki

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Perfekt recept för en tjejkväll

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatis: Skala och klyfta potatisen. Lägg på ugnsfast plåt. Häll över olivolja, salt och pressad citron. Tillaga i ugn 225 grader i 40 min.
  2. Biffar: Hacka oliverna. Tärna fetaosten. Blanda lammfärs med ägg, ströbröd, vitlök, finhackad basilika, salt och svartpeppar. Rör i oliv- och fetaosthack. Forma till 8 biffar. Stek biffarna 4 minuter per sida i olja, gärna olivolja, i en stekpanna. Lägg biffarna på ett fat.
  3. Tzatziki: Låt yogurten rinna av i kaffefilter. Under tiden riv gurka. Krama ur så mycket vatten som möjligt. Rör ihop gurka, yogurt och pressad vitlök Salta

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 21 mars 2009

    Super smaskigt!! De goda biffarna smakade inte så mycket när man serverade de tillsammans med tzatzikin men jag ÄLSKAR tzatziki så det gjorde inget!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.