Ljuvligt god äppelkaka som man bara vill ha mer av. Har aldrig ätit så god äppelkaka som denna... Mums!
Tips! Servera Mildas vaniljvisp eller Carte D´or vaniljglass till.
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och häll det över de torra ingredienserna. Rör om väl. Låt degen vila en stund i kylskåp.
- Skala 4-5 äpplen och skär dom i tunna klyftor. Blanda klyftorna med socker, vaniljsocker och potatismjöl.
- Tryck ut pajdegen i en pajform. Häll över äppelblandningen och pudra lite kanel över.
- Grädda i 200°C i ca 25 minuter, äpplena ska vara nästan klara.
- Maräng:
Vispa äggvitor och socker. (Tänk på att man ska kunna vända skålen utan att marängen ramlar ut, då är den klar.)
- Ta ut pajen ur ugnen och bred marängen över. Sätt tillbaka i ugnen en stund. Det är klart när marängen känns torr och har fått färg.
- Bjud Mildas vaniljvisp eller halvmjuk vaniljglass till!
- Mums vad gott!
Publicerat den
14 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god och lätt att göra!
En klar favorit :) Tack för ett bra recept!
Supergod paj med vaniljfluff till! Blandade anel i sockerblandningen och bytte ut lite socker mot florsocker. Min nya bjudefterrätt tills nån ny favourit dyker upp!