- Serverar: 45 portioner
- Tid: 8 minuter
Skriv ut
Enkelt sätt att göra knäck och slippa koka på spisen i timmar!
Instruktioner
- Blanda grädde, socker, sirap och margarin i en hög 2 liters glasform.
Koka utan lock i micron på 750 w i 4 minuter.
Rör om och koka i 3-4 minuter till.
Gör kulprov (häll lite "smet" i ett glas med kallt vatten och testa sen om det går att göra en kula av det = klart).
Blanda i hackad mandel, rör om.
Fördela i knäckformar (räcker till ca 45 st)
- Obs! Om du vill göra fler satser, så försök inte fördubbla utan gör i flera omgångar!
Publicerat den
15 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
idag har vi kokt första knäcken i micron och den blev jättegod! Det är så skönt att koka i micron! Detta kommer vi göra många gånger till jul!
Supergod knäck!!! Och enkel att göra. Använde matlagningsgrädde och det funkade jättebra. Vet ej hur länge jag micrade men längre än 8 min var det. Kollade med kulprovet, kanske blev totalt 12 min? Jag använde en glasskål (som vi brukar ha sallad i i vanliga fall) Sedan hällde jag i smeten i en rostfri 0,5 dl "mätkanna" för att hälla i knäckformarna. 5 stjärnor!!
Snabbt och enkelt! Och supergott framför allt!
Kanon recepet, Tack!!
Gjorde precis det här receptet men det råkade bli dubbel sats. Gjorde efter tiden som står i receptet och ökade sedan på med flera 2min pass tills knäcken klarade av kladdprovet. Det blev mkt gott! Spolade hett vatten i en rostfri tillbringare, förde över knäcksmeten och hällde den i formarna. Blev kanongott! Ett plus är att micron luktar knäck vid varje användning :)
Supergoda! Använde smör som ger en god kolasmak!