Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmkola utan mandel

(2 kommentarer)  
Dajmkola utan mandel Dajmkola utan mandel
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

En fantastiskt god kola som är lätt att göra, helt utan grädde och relativt snabblagad. Den färdiga kolan (klippt i bitar) går utmärkt att förbereda ett par dagar innan helgens fest och förvara i kylen.:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. * Koka ihop alla ingredienserna under omrörning på medelvärme i en tjockbottnad kastrull. * Efter ca 5 minuter testar du kolan i ett glas kallt vatten om den går att forma till en boll och är något hårdare än kolan i kastrullen. Om inte, koka någon/några minuter till. Max 10 minuter beroende på hur hård du vill ha kolan. * Bred/ häll ut kolan på bakplåtspapper och låt den stelna. * Klipp den mjuka kolan i bitar. * Om du gör hårdare kola (knäckig) kan du smälta en 200 grams Marabou Mjölkchokladkaka i ett vattenbad och hälla över kolan innan du skär den i bitar.
  2. Supergott!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Ullis1 18 maj 2008

    Prova gärna att göra denna kola, den är hur god som helst, faktiskt mycket smaskigare dagen/dagarna efter att ha stått i kylen. Jag gillar den bäst mjuk och kokar den då i 5-6 minuter. Lätt beroendeframkallande! ;)

  • moderkakan 28 juli 2010

    Jag brände skiten... :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.