Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckbräck

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

Koka knäcken extra länge så blir den hård och går att bryta. Inget spill med knäckformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad gryta.
  2. Koka utan lock, rör om då och då.
  3. Knäcken är klar när termometern visar 130° eller när smeten håller kulprovet.
  4. Koktid ca 25 min i en vid gryta eller ca 35 min i en gryta med mindre botten.
  5. Dela nötterna i stora bitar. Rör ner nötter och smör i smeten.
  6. Häll ut smeten på ett oljat bakplåtspapper.
  7. Låt stelna och dela i bitar med en vass kniv. Förvara i kyl.
  8. Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.

Kommentarer (7)

  • SEAbjrpn 21 november 2008

    Så praktiskt inga formar inget kladd, dem ska jag göra. Kram SEA

  • Macbeth 11 december 2008

    Det här godiset har blivit en helt omistlig jultradition i vår familj sen jag hittade det i Arlas receptbroschyr. Underbart gott och jätteskönt att slippa knäckformarna som bara ramlar omkull när man ska fylla dem. Tips: Prova med andra sorters nötter efter personlig smak, jag gillar t ex pistagenötter och pecannötter.

  • iokaste 3 december 2009

    Håller de i frysen fram till jul?

  • iokaste 14 december 2009

    JÄTTEGOTT! Rekommenderar verkligen det här receptet. Traditionell knäck kan slänga sig i väggen.

  • Disen 23 december 2009

    Jättegott och enkelt. Mycket bättre än vanlig knäck. Full pott. Tack för receptet.

  • zonale 1 december 2010

    Snabbt, gott och utan kladd, kan knappast bli bättre! Hade endast mandel hemma och det är helt ok.

  • anna_jyre 16 december 2010

    Tusen tack för ett underbart recept! Super enkelt och gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.