Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

AnneMettes Knäckebröd

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta goda och enkla receptet fick mamma av en väninna som i sin tur fått det av sin syster som bor i Danmark

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop alla ingredienser till en kletig röra. Dela degen i 2 delar och lägg dem på 2 plåtar med bakplåtspapper på. Lägg sedan ett bakplåtspapper till över och kavla ut degen så den blir platt och tunn. In med den i ugnen 15 minuter på ca 200 grader i mitten. ( ca 12 min om det är varmluft) Det är klart när kanterna är gyllenbruna

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • 05 17 februari 2010

    Super gott och enkelt! Detta kommer vi att ha flera gånger hos oss.

  • Loulou3 14 januari 2011

    VÄLDIGT gott knäckebröd, påminner mycket om Steinbrenner & Nybergs som jag verkligen älskar! Omtyckt även av min vänninas 9årige son. Lätt att boka och jag kommer säkert att baka den flera gånger. När jag sökte recept på knäckebröd tyckte jag att de flesta var lika med varandra. Tack för ett annorlunda recept, en 5:a är det värt.

  • Loulou3 14 januari 2011

    Obs, glömde... Det hade varit spännande att smaksätta knäckebrödet med t.ex. kummin. Jag tror att Steinbrenner & Nybergs gör det och det ger en annan karaktär i smaken. Jag menar inte att smaken dehöver ändras på detta goda knäckebröd, det kan vara en variation.

  • essies 3 oktober 2011

    Fick receptet av en kollega idag (från Danmark), verkar härstamma just därifrån. Fantastiskt goda. Jag brukar ha i ½ tsk salt eftersom fröna i sig är salta och man dricker mycket efteråt.

  • calabazita 6 februari 2013

    Oj vad gott. Jag hade bara solrosfrön och linfrön hemma men det blev jättegott ändå! Och efter en vecka var de fortfarande frasiga som nybakta! Detta kommer bli standard hemma! Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.