- Serverar: 30 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Krispigt, nyttigt och passande på ostbrickan
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 225 grader.
- Blanda de torra ingredienserna med vattnet och margarinet i en matberedare tills degen går ihop ordentligt.
- Dofta över kornmjöl och kavla ut degen tunt, skär ut fyrkantiga bitar ca 15x15 cm dela sedan dessa på mitten.
- Tryck försiktigt ner en linjal i degbitarna så att ett dekorativt randigt mönster bildas. Nagga lätt med en gaffel. Lägg över knäckebröden på bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
- Grädda i ca 7-8 minuter, eller tills de får lite färg på kanterna. Vänd eventuellt på bröden efter halva gräddningstiden, då blir de jämnare i formen.
- Eftertorka eventuellt knäckebröden i ugnen över natten, med ugnsluckan lite på glänt.
Publicerat den
12 maj 2010
Skriv kommentar