Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiber knäckebröd

 
Skriv ut

Enkelt och lätt att baka gott knäcke. Strö eventuellt lite linfrö, sesamfrö, solroskärnor eller dylikt över brödet innan du gräddar det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 160 grader.
  2. Blanda majsstärkelse, rågmjöl, flytande margarin och salt i en skål. Tillsätt vattnet under omrörning tills degen blir ”seg”. Rör ordentligt i några minuter.
  3. Bred ut degen på en bakmatta eller bakplåtspapper i ett tunt, jämnt lager på ca 2-3 mm, antingen som en stor rektangel på 40x30 cm eller som 8-10 mindre portionsbitar på flera bakplåtar.
  4. Grädda knäckebrödet i 160° i ca 15-20 minuter eller tills knäckebrödet är helt knaprigt. Kan förvaras i en tättslutande burk i flera veckor.
  5. Tips! Om du bakar knäckebrödet i ett stort stycke, kan du bryta det i mindre bitar medan det är ljummet. Strö eventuellt lite linfrö, sesamfrö, solroskärnor eller dylikt över brödet innan du gräddar det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.