Enkelt och lätt att baka gott knäcke. Strö eventuellt lite linfrö, sesamfrö, solroskärnor eller dylikt över brödet innan du gräddar det.
Instruktioner
- Ugn 160 grader.
- Blanda majsstärkelse, rågmjöl, flytande margarin och salt i en skål. Tillsätt vattnet under omrörning tills degen blir ”seg”. Rör ordentligt i några minuter.
- Bred ut degen på en bakmatta eller bakplåtspapper i ett tunt, jämnt lager på ca 2-3 mm, antingen som en stor rektangel på 40x30 cm eller som 8-10 mindre portionsbitar på flera bakplåtar.
- Grädda knäckebrödet i 160° i ca 15-20 minuter eller tills knäckebrödet är helt knaprigt. Kan förvaras i en tättslutande burk i flera veckor.
- Tips!
Om du bakar knäckebrödet i ett stort stycke, kan du bryta det i mindre bitar medan det är ljummet. Strö eventuellt lite linfrö, sesamfrö, solroskärnor eller dylikt över brödet innan du gräddar det.
Publicerat den
7 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar