Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart knäckebröd med massor av frön

(6 kommentarer)  
Underbart knäckebröd med massor av frön Underbart knäckebröd med massor av frön
Skriv ut

Istället för dyrt köpe-fin-knäcke

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jäst i ljummet vatten. Tillsätt salt, vetemjöl och grovt rågmjöl.
  2. Arbeta degen väl. Låt jäsa 1 timme. Sätt ugnen på 225°C. Knåda degen och dela upp i tre delar.
  3. Kavla ut varje del med mycket rågmjöl så att den inte fastnar. När degen är ca 2 mm tjock, pensla med vatten och strö på de frön du vill ha.
  4. Kavla in fröna så att de verkligen fastnar. Skär i vackra former. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Passa så att det inte blir bränt. Förvara i burk.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Maahl 12 februari 2009

    Nästa gång kavlar jag ut varje tredjedel med en gång på bakplåtspapper så att det blir riktigt tunt på plats. Eftersom jag hade salt på knäckebrödet så ska jag även komma ihåg att minska på saltet i degen. Kombinationen sesamfrön + flingsalt blev godast!

  • bikbok 12 juni 2009

    Låter som ett smarrigt knäckebröd :)

  • NicolinaZ 20 juli 2009

    Härligt! Knäckebrödet blev supergott! Måste bara komma ihåg att försöka få det ännu lite tunnare så att det blir riktigt sprött. Nu blev det liite segt, men härligt ändå! Ska kanske också pröva på att göra en liten surdegsbit att ha i nästa gång, kan bli gott tror jag ;-)

  • waive 9 december 2009

    Ungefär hur mkt bröd blir det? Låter väldigt gott!

  • Jenniferr1 23 december 2010

    går det att använda torrjäst :) ?

  • miinimuffin 25 februari 2011

    Bakade detta igår och det blev superbra! Både jag och sambon älskade det, så det kommer definitivt göras fler gånger. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.