Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Boveteknäcke

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Kärnor, fröer och nötter i tunna, frasiga knäckebitar. Tänk att något så gott också kan vara så nyttigt! Det går utmärkt att experimentera lite med receptet och byta ut något av fröerna eller kärnorna mot samma mängd finhackad mandel eller finhackade hasselnötter. Glutenfritt och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skölj bovetet enligt förpackningens anvisningar, häll ner i en bunke med övriga torra ingredienser och tillsätt olivoljan. Koka upp vattnet och häll det över ingredienserna. Rör samman till en slät men kladdig deg.
  3. Lägg två jämnstora klickar av degen på plåtar med bakplåtspapper. Täck med ytterligare ett bakplåtspapper och kavla ut tunt så att degen täcker hela plåten. Lyft bort det övre papperet. Strö över lite frön och kärnor av samma sort som använts i degen. Strö även över lite flingsalt.
  4. Sätt in båda plåtarna i ugnen. Ställ dem på olika våningar och se till att det blir både över, under och mellan dem. Grädda i ca 45 minuter, men byt plats på plåtarna efter halva tiden så att bröden blir jämnt gräddade. Använd gärna varmluftsfunktionen om du har det på din ugn.
  5. När knäckebröden är färdiga ska de kännas torra och spröda. Stäng av ugnen och låt eftertorka med luckan på glänt. Bryt bröden i bitar vid servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.