Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebrödshjärtan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegoda, enkla knäckebröd i hjärtanformat. Perfekt som mellanmål, till alla hjärtans dag eller till en lyxig helgfrukost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, till 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst upp sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, och kryddor. Rör ner nästan allt rågmjöl och vetemjöl. Arbeta degen smidigt och tillsätt eventuellt mer mjöl om det behövs. Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma den till 2 längder och dela varje längd i ca 6 bitar. Kavla ut degbitarna tunt. Börja med vanlig kavel och avsluta med kruskavel. Har du ingen kruskavel går det bra att nagga bröden med gaffel innan de gräddas. Ta ut små eller mellanstora portionsbröd med hjälp av pepparkaksformar. Lägg knäckebröden på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 3-4 minuter. Du ser när de börjar få rikligt med färg. Låt svalna på galler utan duk. Förvara knäcebröden i burk med lock.
  2. TIPS! Variera smaksättningen på knäckebröden med 1 tsk malen kummin!

Kommentarer (2)

  • MalinF 11 januari 2010

    Gjorde dessa några dagar innan julafton och gav bort som present till till min mormor ihop med en burk marmelad. Smakar toppen!

  • margitkallgren 19 juni 2011

    Bästa food15. Tror du att jag kan göra ditt recept men byta ut rågmjöjet mot t ex grahamsmjöl eller dinkel? Jag tål inte råg i någon form. Vänlig hälsning Margit

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.