Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckerutor

 
  • Serverar: 100 portioner
Skriv ut

Knaprigt, nyttigt och ljuvligt gott knäckebröd som är enkelt att baka. Brödet bakas som en hel kaka och skärs i bitar direkt efter gräddningen eller bryts i lagom stora bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Koka upp vattnet. Blanda i hirsflingorna och låt det stå och svälla i 10 minuter. Blanda i resten av ingredienserna. Bearbeta gärna degen i en degblandare.
  3. Pressa ut smeten mellan två bakplåtspapper så att det blir en tunn degplatta. Grädda brödet längst ned i ugnen i 20-40 minuter eller tills det fått lite färg och beroende på hur tjock degplattan är.
  4. Skär brödet i rutor direkt efter gräddning när det fortfarande är varmt eller bryt det i bitar när det svalnat. Låt brödet stå och kallna i ca 12 timmar. Förvara brödet i en tät burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.