Knaprigt, nyttigt och ljuvligt gott knäckebröd som är enkelt att baka. Brödet bakas som en hel kaka och skärs i bitar direkt efter gräddningen eller bryts i lagom stora bitar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Koka upp vattnet. Blanda i hirsflingorna och låt det stå och svälla i 10 minuter. Blanda i resten av ingredienserna.
Bearbeta gärna degen i en degblandare.
- Pressa ut smeten mellan två bakplåtspapper så att det blir en tunn degplatta. Grädda brödet längst ned i ugnen i 20-40 minuter eller tills det fått lite färg och beroende på hur tjock degplattan är.
- Skär brödet i rutor direkt efter gräddning när det fortfarande är varmt eller bryt det i bitar när det svalnat. Låt brödet stå och kallna i ca 12 timmar. Förvara brödet i en tät burk.
Publicerat den
12 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar