Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckglass

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att göra knäck är en sysselsättning många gör som förberedelse inför sitt julfirande. Det går också att göra en söt knäckglass som alternativ. Detta recept ger dig en glass som kan användas både till vardags och till fest, eller framför TV:n en lördagskväll. Följande mängd glass räcker till minst 4 personer

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra knäcken. Smält 2 dl socker i en teflonpanna under omrörning. Rör i grovhackad mandel. Fräs tills blandningen blir ljusgul och bubblig. Häll över på bakplåt och låt stelna. Bryt knäcken i bitar och hacka den grovt.
  2. Då börjar vi att göra glassen. Vispa äggulorna med 1 dl socker till ett luftigt skum. Vänd ner yoghurten. Vispa grädden till skum. Smaksätt grädden med kakaopulver och snabbkaffet. Blanda nu med den andra smeten. Kör smeten i en glassmaskin tills den börjar frysa till. Blanda i den hackade knäcken på slutet.
  3. Knäckglassen kan ätas som den är ifall du vill ha något sött. Du kan servera den på en kladdkaka och strö över lite extra hackad mandel. Eller frossa i glass med olika smaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lely 19 december 2009

    Knäck-glass!!!!!!!!!!!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.