Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunillas knäckiga äppelkaka i långpanna

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Saftig, god och lite annorlunda med farinsocker! ♥Detta är mitt absoluta bästa rutrecept♥

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret lägg i havregrynen och låt stå att svälla en stund. Skala och skiva äpplena under tiden, 0,5 cm tjocka blir bra. Stek äppelskivorna tillsammans med socker och kanel försiktigt i en stekpanna, så att de mjuknar lite.
  2. Vispa ägg, strösocker/ farinsocker pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör/havregrynsmassan. Häll (smeten blir tjock) i en liten bakpappersklädd långpanna, min är 34x25 cm. Tryck ner äppelskivorna så tätt som du vill ha dom. Jag tar en skiva per tilltänkt "ruta" och tycker att det räcker. Strö nu pärlsocker över alltsammans och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter i 200 graders värme. Vänta något med att skära rutorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.