Härligt krämigt och knäckigt på samma gång! Här är pajen toppad med björnbär, men är lika god med hallon, blåbär eller jordgubbar.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker, hackade hasselnötter och smör i en matberedare tills det blir en smulig deg. Tillsätt det kalla vattnet, lite i taget tills du ser att degen precis går ihop. Tryck ut degen i en form, ca 26 cm i diameter, med löstagbar kant. Täck med plastfolie. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Ta bort plastfolien och grädda skalet i 20 minuter eller tills det blivit gyllenbrunt och börjar dofta hasselnötter. Ta ut och låt svalna.
- Blanda ricotta, socker, ägg, vaniljstång (skrapa ur fröna) och limeskal i en matberedare och blanda tills det blir en len kräm. Häll fyllningen i pajskalet och baka i ca 20 minuter eller tills fyllningen stelnat. Låt svalna i kyl.
- Blanda ihop socker och lime till toppingen. Lägg björnbären över ricottafyllningen och strö över lite av limesockret. Pudra till sist över lite florsocker.
Publicerat den
23 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar