Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckiga rutor med banantosca

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Jätteläckra kakor som helst ska förvaras i en burk med tätt lock, så länge det finns några kakor kvar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Mät i en matberedare upp mjöl, bakpulver, socker, smör och ägg. Kör på högsta hastighet tills det bildas en degboll. Låt den vila kallt 30 minuter.
  3. Kavla ut degen till ca 30 gånger 40 cm och lägg den i en långpanna. Tryck gärna upp degen lite i kanterna och nagga den med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter.
  4. Tosca: Grovhacka nötter och banan. Smält smöret i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna. Låt koka upp under omrörning. Fördela smeten över hela kakan.
  5. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg. 15-20 minuter. Låt kakn svalna. Skär den i rutor med vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.