Jätteläckra kakor som helst ska förvaras i en burk med tätt lock, så länge det finns några kakor kvar.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Mät i en matberedare upp mjöl, bakpulver, socker, smör och ägg. Kör på högsta hastighet tills det bildas en degboll. Låt den vila kallt 30 minuter.
- Kavla ut degen till ca 30 gånger 40 cm och lägg den i en långpanna. Tryck gärna upp degen lite i kanterna och nagga den med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter.
- Tosca:
Grovhacka nötter och banan. Smält smöret i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna. Låt koka upp under omrörning. Fördela smeten över hela kakan.
- Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg. 15-20 minuter. Låt kakn svalna. Skär den i rutor med vass kniv.
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar