Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäck-sockerkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

God sockerkaka som passar perfekt till fikat eller efter en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret. en del av mjölet samt mjölken inder vispning. Tillsätt resten av mjölet med bakpulver. Häll ned i smörad och bröad form. Grädda i 175 grader till den fått färg.
  2. Blanda samman till glasyren i en kastrull. Smält ihop allt samman, ej koka. Bre över glasyren över den knappt färdiga kakan och grädda yttligare ca 10 min.

Kommentarer (3)

  • zonale 16 mars 2008

    Gjorde stor succé på min fikabjudning.

  • hanzki 2 augusti 2008

    Jättegod kaka!! har bakat den flera gånger och alla som jag bjudit den på har gillat den massor ;D

  • flabban 13 juni 2010

    En god kaka men lite för söt för min smak. Nästa gång jag bakar den ska jag minska på sockermängden.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.