Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebröd med smak av lakritsrot och örter

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Till er som ännu inte upptäckt Santa Marias nya kryddsortiment More. Här kommer ett recept från deras receptfolder med en av kryddorna i sortimentet. Våga även prova deras andra spännande kryddblandningar. Fantastiska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg vatten, sirap och lakritskryddan i en matberedare och blanda i några sekunder. Tillsätt mjölet lite i taget, och blanda tills degen släpper från bunken.
  2. Ta upp degen och deka den i två delar. Kavla ut degen tunt till en fyrkant och nagga med hjälp av en gaffel för att slippa bubblor. Skär degen i ca 10*4 cm långa bitar. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön och pumpakärnor.
  3. Lägg bitarna på bakplåtspapper och grädda i 5 minuter. Fortsätt torka knäckebrödet på 100 grader i ca 60 minuter. Servera med en god ost och ev marmelad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.