Instruktioner
Blanda alla ingredienser och låt blandningen vila en halv timme. Bred ut blandningen, så jämnt som möjligt, på bakplåtspapper.
Sporra ut i rutor, med ex ett pizzahjul, det är då lätt att dela på brödet efter bakningen.
Baka i varmluftsugn, 185 C, ca 40-50 min.
Öppna ugnsluckan ett par gånger under bakningen för att släppa ut ånga. Då brödet är klart, stäng av ugnen, öppna luckan på glött, låt brödet kallna i ugnen på eftervärmen.
Bryt loss knäckebrödet från bakplåtspappret. Vänd på brödbitarna och låt dem ligga till tork åtminstone till nästa dag. Det är viktigt att brödet är ordenligt torrt innan det sättes i burkar.
Jag har bytt ut rågmjölet mot skrädmjöl (ett havrebaserat mjöl) för att få knäckebrödet glutenfritt. Smakar minsst lika gott. Ett suveränt recept.
Det var ett bra tips anita2009.