- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Såhär kan det gå när man inte har några hämningar i köket; Tofu, marinerad, panerad med knäckebröd. Jag kryddade med kebabkrydda.
Jag mätte inget när jag lagade utan har höftat till i efterhand, så gå på din egna känsla :)
Instruktioner
- Skär tofun i ca 4 mm tjocka skivor. Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i tofun och reglera med vatten så de täcks. Låt dem vara i minst 2 timmar.
- Ta upp tofun ur marinaden och låt den rinna av på ett fat medans du gör paneringen.
Blanda samtliga torra ingredienser i en påse och banka det småsmuligt. Lägg upp på ett fat.
Vispa upp ägget i en skål.
Doppa tofun i ägget, sedan i paneringen, sedan direkt i den varma pannan med olja(krävs inte mycket). Stek några minuter per sida tills de får fin färg.
- Som tillbehör blandade jag wokgrönsaker och vitkål och blandade med marinaden och ägget som blev över från paneringen och wokade snabbt ihop i pannan efter tofun. Inget går till spillo här minsann!
Publicerat den
25 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar