Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebrödspanerad tofu

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Såhär kan det gå när man inte har några hämningar i köket; Tofu, marinerad, panerad med knäckebröd. Jag kryddade med kebabkrydda. Jag mätte inget när jag lagade utan har höftat till i efterhand, så gå på din egna känsla :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär tofun i ca 4 mm tjocka skivor. Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i tofun och reglera med vatten så de täcks. Låt dem vara i minst 2 timmar.
  2. Ta upp tofun ur marinaden och låt den rinna av på ett fat medans du gör paneringen. Blanda samtliga torra ingredienser i en påse och banka det småsmuligt. Lägg upp på ett fat. Vispa upp ägget i en skål. Doppa tofun i ägget, sedan i paneringen, sedan direkt i den varma pannan med olja(krävs inte mycket). Stek några minuter per sida tills de får fin färg.
  3. Som tillbehör blandade jag wokgrönsaker och vitkål och blandade med marinaden och ägget som blev över från paneringen och wokade snabbt ihop i pannan efter tofun. Inget går till spillo här minsann!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.