Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig äppelkaka med vit choklad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Förföriskt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena, skiva dem och blanda runt i en skål med kanel och strösocker. Låt det stå och marinera medan du gör smeten till kakan.
  2. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mjölet med bakpulvret i en bunke. Rör sedan snabbt ihop med smör, ägg och vaniljsocker. Rör sist ner den hackade chokladen.
  3. Smörj en ugnsfast form och ströa den med ströbröd. Häll i smeten och lägg i äpplena. Grädda ca 45 minuter i 175 graders varm ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.