Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig äppelpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äppelpaj serverad med fantastisk vaniljkräm på vispad smetana. Bjud denna frestelse till efterrätt eller fika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel och socker.
  3. Rör ihop smör, havregryn, mjöl, socker och bakpulver till en smidig smet. Bred ut hälften av smeten i en ugnssäker form.
  4. Lägg på äppelklyftorna och bred ut resten av smeten. Ringla över sirapen.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  6. Vispa ihop smetana, socker och vaniljpulver. Forma ev ägg av krämen och servera till äppelfrestelsen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • christincarlsson 8 mars 2012

    Super god!!!!

  • MrsC 8 mars 2012

    :-) Härligt!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.