Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig blåbärspaj

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den absolut godaste blåbärspajen jag smakat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de frysta blåbären i en pajform. Strö socker och potatismjöl över blåbären och rör runt med en sked.
  2. Smält smör i en kastrull, blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Blanda ner mjölblandningen i det smälta smöret och rör runt tills allt blandat sig väl och du fått en tjockare "deg".
  3. "Bred" mjölblandningen över blåbären och grädda i 200 grader i ca 25 minuter eller tills pajskalet blivit gyllenbrunt. Du behöver inte bred blandningen perfekt jämnt över blåbären, låt det bli lite luckor i kanten så bubblar blåbären upp och det ser sådär härligt hemgjort ut ;)
  4. Låt stå och vila några minuter innan du ställer fram pajen! Servera med vaniljvisp, vaniljglass eller kanske vaniljsås!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.