Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapersnittar med jordnötter

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Min absoluta favoritkaka just nu och så lättbakad! Som ett mellanting mellan kaka och godis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett, socker, vaniljsocker och sirap poröst.
  2. Grovhacka jordnötterna. Blanda ner jordnötter, mjöl och flingor i matfettsblandningen.
  3. Forma degen till 3 längder. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. (Smeten är ganska lös. Jag tycker det fungerar bäst att skeda upp tre stora skopor på plåten och därefter forma dem till någon typ av längder istället för att försöka sig på att knåda degen).
  4. Grädda längderna mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Skär varje längd i 8 sneda kakor medan de fortfarande är varma. Låt snittarna kallna.
  6. Kakorna kan doppas i smält blockchoklad för att göras extra festliga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.