- Serverar: 24 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Min absoluta favoritkaka just nu och så lättbakad! Som ett mellanting mellan kaka och godis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett, socker, vaniljsocker och sirap poröst.
- Grovhacka jordnötterna. Blanda ner jordnötter, mjöl och flingor i matfettsblandningen.
- Forma degen till 3 längder. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. (Smeten är ganska lös. Jag tycker det fungerar bäst att skeda upp tre stora skopor på plåten och därefter forma dem till någon typ av längder istället för att försöka sig på att knåda degen).
- Grädda längderna mitt i ugnen ca 15 min.
- Skär varje längd i 8 sneda kakor medan de fortfarande är varma. Låt snittarna kallna.
- Kakorna kan doppas i smält blockchoklad för att göras extra festliga.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar