Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig pita- och örtsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här krispiga salladen är perfekt som lätt lunch och även utmärkt serverad med olika sorters grillat kött. 202 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla 1 msk olivolja på bröden, strö över spiskummin och krydda med salt och peppar efter smak. Lägg bröden på plåten, ställ in i ugnen 8-10 minuter tills de är knapriga. Ta ut bröden ur ugnen och låt svalna.
  2. Skär salladen i 2 cm breda strimlor och lägg dem i en skål, blanda ner tomaterna.
  3. Blanda resten av oljan med citronsaften och häll dressingen över salladen. Blanda ner örterna.
  4. Bryt brödet i lagom stora munsbitar och blanda ner det i salladen strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.